آیا خوردن مواد قندیِ زیاد باعث مرض قند می شود؟







بله بر اساس تحقیقات، مصرف یک یا دو بطری نوشیدنی شیرین در روز، خطر دیابت (مرض قند) را افزایش می‌دهد.

از طرفی، خوردن فیبر بالا (سبزیجات و میوه‌جات) و غلات کامل (مثل نان سبوس‌دار)، میزان قند خون را ثابت نگه‌می‌دارد.

کسانی که در معرض ابتلا به دیابت هستند، حتی با کاهش وزن متوسط (حداقل ۵٪) و فعالیت بدنی (۳۰ دقیقه در روز ، ۵ روز در هفته) می‌توانند جلوی ابتلا به دیابت را بگیرند.

دیابت در کمین همه‌ی ما نشسته است و کسانی که خطر دیابت را نادیده می‌گیرند، پشیمان خواهند شد. با اینحال، افرادی هستند که در خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت قرار دارند:

 -  کسانی که بستگان‌شان مبتلا به دیابت باشند.

  افراد چاق، حتی کودکان و نوجوانان چاق. مخصوصاً چاقی شکمی که خطر بیشتری نسبت به چاقی باسن و ران‌ها دارد.

 -  زنانی که سابقه دیابت دوران بارداری (Gestational diabetes) دارند.

- کسانی که از اختلالات خواب مثلا آپنه( توقف تنفسی در خواب) رنج می‌برند.

-  افرادی که تحرک ندارند.

-  زنانی که بیماری تخمدان پلی‌کیستیک دارند.


نظرات